DESCRIPCIÓ


Alpine Line és un club caracteritzat pel rigor en la planificació, l’anualitat i la personalització de totes les activitats, la relació amb l’entorn i la proximitat amb les famílies.

El nostre pal de paller esportiu és l’esquí alpí a l’hivern i el BTT a l’estiu. A partir d’aquí desenvolupem tota la resta d’activitats (Alpine Camps, Alpine Bike…etc), sempre aprofitant l’entorn privilegiat on ens ubiquem; la Cerdanya.

No ens definim com un club de competició però tampoc com un club recreatiu. Volem que els nostres esportistes gaudeixin al màxim l’experiència, però també volem i ens obliguem a que mentre estiguin amb nosaltres aprenguin i adquireixin els màxims coneixements i conceptes tècnics, per millorar i seguir una progressió adequada en l’esport.
Per nosaltres la competició no és un fi, si no una eina. Una eina que permet pujar el llistó, una eina que ben portada els serveix per comparar-se amb els altres i encara més important, comparar-se amb un mateix.
Precisament com que la competició és una eina i no un fi, tots els grups entrenaran igual, després serà decisió dels corredors i pares si volen competir o no.

FILOSOFIES


FILOSOFIA DE CLUB: ens referim a tot allò que no és purament l’ensenyament i l’aprenentatge de l’esquí. A les relacions entre nosaltres, al dia a dia, la convivència i els valors. Els 5 punts que volem fomentar en aquest àmbit són:

  • Pertinença al grup: crear unitat de grup. Formar un grup d’amics que evolucionen i afronten junts tants els reptes esportius com de la vida diària.
  • Relació amb l’entorn: fer partícips i coneixedors del medi als nois i noies, al mateix temps que el gaudeixen i el respecten.
  • Relació entrenador/grup: l’entrenador ha de ser un confident, un amic i una persona de confiança. Al mateix temps ha de transmetre la tècnica, els valors i el sacrifici per arribar als objectius establerts.
  • Relació entrenador/famílies: club participatiu i actiu, on les famílies s’integren i formen part del dia a dia de l’entitat. Volem que proposeu, que feu crítica i ens ajudeu a millorar dia a dia.
  • Relació entrenador/entrenador: defensors de la idea que només es fan bé les coses quan estàs fent quelcom que t’apassiona, la nostra base, gent apassionada, que ho viu i amb capacitat de formar un grup de treball.

FILOSOFIA DE TREBALL: la tècnica de l’esquí, l’aprenentatge i la pedagogia que utilitzarem.

  • Planificació: tant planificació de la temporada (curses, activitats, entrenaments, tallers…), com planificació de la tècnica (què s’ha de fer?, com s’ha de fer? quins són els objectius que s’han d’assolir a cada categoria?) Amb els documents ja publicats i la nostra experiència hem ideat el nostre propi “llibret” de tècnica amb la nostra proposta d’ensenyament i evolució des de la categoria de pre-alevins fins a sèniors.
  • Rigor: dur a terme la planificació sense excuses, aprofitant al màxim cada moment i sense perdre el temps. Adaptant-nos a cada categoria i cada edat, aprofitar la jornada i fer-la dinàmica.
  • Personalització: conscients de que no tothom té les mateixes velocitats de desenvolupament, nosaltres tot i tenir molt marcats els objectius i com assolir-los, sabem que no tots els nois i noies els hi serveix el mateix camí per arribar als objectius. Volem ser capaços de personalitzar i ajudar a tothom a aconseguir les fites mostrant diferents camins per arribar-hi.
  • Àmbits de treball i rutines: des de petits anar creant rutines adaptades a les diferents categories, amb l’objectiu d’establir un sistema i una forma de treballar organitzada i pròpia.
  • Seguiment del treball: comprovar si tot el plantejat i proposat està donant resultats. Seguiment del treball per part dels entrenadors i seguiment del treball pels corredors i les seves famílies. Informes, vídeos, vídeo final de temporada, entre altres.

OBJECTIUS


L’objectiu és formar ESPORTISTES amb majúscules, amants de l’esport, amb esperit de sacrifici i que durant tot aquest procés, hagin gaudit d’un grup, d’un entorn i d’unes relacions humanes que els emplenin de per vida i els animi a seguir endavant en tots els seus reptes.

FAMÍLIA ALCE


Família ALCE són una serie d’activitats que duguem a terme durant la temporada, perquè el club sigui club.
Amb això ens referim a fomentar les relacions entre els nens i les famílies.
Volem que els nens grans i petits és coneguin. Així els grans ajuden als petits i els petits poden tenir referències.
Família ALCE  també és fomentar que les famílies us conegueu i en definitiva potenciar les bones relacions entre tots els membres del club, entrenadors, corredors, nens, pares…etc